Etiketler

30 Kasım 2016 Çarşamba

SÜPERMARKET ALIŞVERİŞLERİNDE DAHA AZ PARA HARCAMANIN 5 YOLU

Süpermarkete her gittiğimizde ihtiyacımız olsun olmasın bir sürü ürünü alır çıkarız. Market rafları arasında dolaşırken kendini kaybedenlerimiz de var, gördüğü her şeyin ihtiyacı olduğuna inananlarımız da… bir servet kadar olmasa da markette gereksiz para harcadığımız bir gerçek… peki süpermarkette alışveriş yaparken daha az para harcamanın 5 yolu nedir?




1- Liste Yapın




İster aylık ister haftalık olsun süpermarket alışverişi yapmamızdaki öncelikli etken “ihtiyaç” tır.  İhtiyaçları bir liste yapmak hem gereksiz şeyler almamanıza hem de “gerçek ihtiyaçlar” ınızı unutmamanıza neden olacaktır.
Küçük bir ipucu verecek olursam da; listenizi oluştururken kategorilere ayırın.

-gıda
-hijyen
-dondurulmuş gıda gibi…

Bu hem raflar arasında oradan oraya gereksiz dolaşmanızı engeller hem de vakit kaybını önler.

2- Aç Olarak Gitmeyin

Eğer aç karnınıza alışverişe giderseniz gördüğünüz her çikolata, cips, bisküvi size inanılmaz cazip gelecektir. Açsanız beyniniz direkt olarak yiyeceklere odaklanır ve gereksiz harcamalara doğal olarak kapı aralar… o zaman ne yapıyoruz, önce karnımızı doyuruyoruz sonra alışverişe çıkıyoruz:)

3- Market Markalarına Şans Verin



Özellikle zincir marketlerin kendi ürünlerini ürettiğini görüyoruz. Bunlar çoğu zaman diğer kaliteli markalarla aynı fabrikalarda üretilirler. Aralarında sadece marka ve fiyat farkı bulunur. Market markaları daha ucuz olduğu için toplamda daha az para harcarsınız ve bu küçük tasarruf miktarları da biriktikçe çoğalır…

4- Promosyonlu ya da İndirimli Ürünleri Tercih Edin



Promosyonu kim sevmez ki… bir ürün aldığımızda yanında eşantiyon ya da deneme boyu dedikleri ürünlerden varsa elimiz ilk ona gider. Bu sayede hem yeni ürünler deneme fırsatı buluruz hem de biraz olsun kara geçebiliriz. Ayrıca marketlerin belli günlerde belli ürünlerde yaptıkları indirimleri de takip edin ki, aynı ürüne daha fazla ödemeyin…

5- Diğer Marketlerdeki Fiyatlarla Karşılaştırma Yapın



Bu konu oldukça önemli. Çünkü özellikle temizlik ürünlerinde marketler arası çok ciddi fiyat farkları oluyor. eğer market dolaşmayı seviyorsanız alışveriş gününüzde pahalı olduğunu düşündüğünüz ürünleri diğer marketlerle karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede ciddi tasarruflar elde edersiniz. Alışverişinizi tek bir marketten yapmak zorunda değilsiniz. Örneğin bir marketin sebze meyve reyonunda indirim varsa, diğer marketin temizlik ürünlerinde indirim olabilir. biraz dikkatli alışveriş yaparak evin bütçesinde tasarruflar yapabilirsiniz.


İyi alışverişler :)

not: görseller pinterest'ten alıntıdır.


By bana göre modaysa

1 yorum:

  1. Vallahi ben küçülmeye doğru gittiğim için bunlara dikkat ediyorum :) tüm ürünlerin promosyon kısmınada bakıyorum. Baya kar ettim güzel paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil