Etiketler

31 Temmuz 2017 Pazartesi

MAKALE YAZARAK PARA KAZANMAK

herkese merhaba

internetten para kazanmak hemen hemen karşılaştığım herkesin dilinde... genellikle konu açıldığında en çok şu 3 kelimeyi duyuyorum, "çabasız" "sermayesiz" ve "kolay".

öncelikle internet koca bir derya deniz. pek tabii buradan para kazananlar da mevcut. ancak yukarıda yazdığım gibi sermayesiz değil; çabasız ve kolay hiç değil...

bu konuya ileriki paragraflarda değineceğim şimdi asıl konumuz olan "MAKALE" ye gelelim.






makale herhangi bir konu hakkında yazılmış kısa ya da kapsamlı yazılardır. makale yazmanın ilk şartı belki de araştırma yapmayı sevmektir. çünkü eğer bu işi yaparak para kazanmayı düşünüyorsanız şunu bilmelisiniz ki başlarda sadece sevdiğiniz konular değil hiç istemediğiniz yazıları da yazmak zorunda kalabiliyorsunuz. kendimden örnek vermem gerekirse araba lastiğinden tutun da bitkilerin yararlarına hatta moda konularından ev tesisatına kadar geniş kapsamlı bir makale tecrübem oldu diyebilirim :) bunlar benim uzmanı olduğum konular değildi ancak araştırmayı çok sevdiğim için pek bir zorluk yaşamadım. eğer hala makale yazarlığı yapabileceğinizi düşünüyorsanız sizi yazının devamına alayım:)

makale yazarı olmaya karar verdiniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz diyelim. yapmanız gereken makale yazarak para kazandıran internet sitelerini bulmaktır. bunları google'a yazdığınızda kolayca bulabilirsiniz. ancak burada dikkatinizi önemli bir noktaya çekmek istiyorum. daha önce de sitemden duyurduğum makaleyazkazan.com adlı site hakkında bir şikayet yazısı yazmıştım. tıklayarak ulaşabilirsiniz. burada da bahsettiğim gibi paranızı alabileceğiniz ve güvenilir siteler olmasına çok dikkat etmek gerekiyor. ancak malesef acı tecrübelere de hazırlıklı olmak lazım.

ben ilk başlarda şahıslarla telefon aracılığı ile makale yazıyordum. ancak daha sonra daha da profesyonel bir şekilde çalışmak istedim ve yolumu onlarla ayırdım. ödemelerim şahıslarla çalıştığımda oldukça düzenli bir şekilde geliyordu ancak internet sitelerine gönderdiğim yazılardan pek sonuç alamadım. daha sonra ben blog yazmaya yöneldim ancak arada bir bazı sitelere yazılarımı deneme için gönderiyorum.

burada asıl konu makale yazarak ne kadar ücret elde edebilirim. öncelikle beklentilerinizi çok yüksek tutmamalısınız. başlarda sadece biraz alışveriş için yeterli paranız olabiliyor ancak bu işi öğrenip hızlı yazmaya başladığınızda tatmin edici bir ek gelir de sağlayabilirsiniz. ek gelir dememin sebebi ise sadece bu işi yaparak evini geçindiren kimseyi tanımamamdı. hayal kurmak iyidir ancak gerçekler  daha da iyidir. o yüzden bu iş aslında ev hanımlarına öğrencilere ve yoğun çalışmayanlara daha uygun diye düşünüyorum.

son olarak benim de en büyük hayallerimden biri "içerik bulutu" nda yazar olmak :) adını çok duydum ve birkaç yazı da gönderdim ancak herhangi bir cevap alamadım :( siz de bir şansınızı deneyin belki kabul edilir ve sektöre iyi bir yerden başlama fırsatı bulursunuz...

makale yazarlığı konusunda herhangi bir soru ya da anınız varsa lütfen yorumlarda paylaşın ve birlikte okuyalım:)

hoşçakalııın...

By bana göre modaysa

10 yorum:

  1. Elinize sağlık. Ben açıkçası farklı sitelere makale yazmayı tavsiye etmem. Ofpof.com gibi bir çok sitede yazdım. Hatta şu an ofpof.com da son 5 6 aydır en çok okunan 2. yazı bana ait. Toplamda bir milyondan fazla tıklandı ama aldığım ücret şaka gibi. Bu şekilde içerik üreterek satmaktansa kendi bloglarını kurmayı tavsiye ederim. Blogspot gibi bir blog yönetim sisteminde ücretsiz olarak blog açıp çabalayarak gelir elde etmek mümkün. En azından blog, site size ait oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. dediğiniz doğru blog yazmak kendi şirketinizi yönetmek gibi. sonuç olarak yazmak her zaman çok güzel :)

      Sil
  2. makaleyaz kazana bende makale yazıyordum yazınızı görünce durdurdum artık yazmıyorum

    YanıtlaSil
  3. Blog Tecrübem'in dediği gibi en güzeli kendi bloguna yazmak. İçerik Bulutu'na ben zamanında kabul edilmiştim ancak o zamanlar da sıkıntılı zamanlar olduğu için gelen taleplere dönüş yapamamıştım. Sonra üyelik rafa kaldırıldı herhalde. Takip de etmedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni kabul etmedikleri için heralde hırs yaptım:)

      Sil
  4. Makale yazarak para kazanmak istiyorum, lütfen iletişime geçer misiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarlık için aslında ilk olarak İstanbul İşletme Enstitüsündeki UZEM den ücretsiz eğitimler alarak başlayabilirsiniz. oradaki "online içerik yazarlığı" kursunu takip edin. açıldığında hemen derse kayıt olun. bu derslerde oldukça yönlendirici bilgiler bulabiliyorsunuz. başarılar dilerim.

      Sil
  5. evde para kazandıran işleri araştırırken sitenize denk geldim. Açıkcası en uygunu benim için sizinde makalenizde paylaştığınız makale yazarak para kazanmak. Yazarlık için nereden başlamalıyım yönlendirir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında yanın içeriğinde birkaç siteden bahsettim ve "tıklayınız" olan yerleri tıklarsanız sitelere direkt yönlendirilirsiniz. başarılar dilerim...

      Sil
    2. yazarlık için aslında ilk olarak İstanbul İşletme Enstitüsündeki UZEM den ücretsiz eğitimler alarak başlayabilirsiniz. oradaki "online içerik yazarlığı" kursunu takip edin. açıldığında hemen derse kayıt olun. bu derslerde oldukça yönlendirici bilgiler bulabiliyorsunuz. başarılar dilerim.

      Sil